sábado, 9 de julio de 2011

NOTA DE PREMSA PRESIDENTA I VICEPRESIDENT CSI

LA PRESIDENTA I EL VICEPRESIDENT DEL CSI DEMANEN EXPLICACIONS A LA GENERALITAT DAVANT LES INFORMACIONS DE TANCAMENT DE L’HOSPITAL DOS DE MAIG.  

• L’alcaldessa de L’Hospitalet i l’alcalde de Sant Joan Despí han demanat avui que es convoqui el Consell Rector del CSI per disposar de tota la informació sobre la situació actual

• Els dos alcaldes estan en contra del tancament del 2 de Maig, que podria afectar més de 500 treballadors del sector sanitari
.  
Davant les informacions del possible tancament imminent de l’Hospital Dos de Maig de Barcelona, la presidenta del Consorci Sanitari Integral i alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el vicepresident i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, han demanat avui la convocatòria d’una reunió urgent del Consell Rector del CSI que es podria celebrar la propera setmana, per conèixer el plantejament del Departament de Salut de la Generalitat.

La presidenta i el vicepresident del CSI han demanat també una reunió amb el director de CatSalut, Josep M. Padrosa, amb l’objectiu de rebre tota la informació completa i detallada que en aquests moments no se’ls ha donat sobre les previsions que treballa el Departament de Salut de la Generalitat de tancament de serveis o centres de salut i les retallades en atenció sanitària que afectarien els usuaris de la sanitat pública als centres integrats al Consorci Sanitari Integral, organisme del qual els dos alcaldes formen part i tenen la màxima representació institucional.

Actualment, l’Hospital Dos de Maig compta amb 410 treballadors directes i 100 indirectes, que es podrien quedar sense feina en cas que aquest centre tanqués a partir de setembre. Els dos alcaldes i membres del Consell Rector del CSI defensen que “aquests més de 500 treballadors continuïn formant part del sistema públic de salut per garantir la continuïtat d’aquests llocs de treball”.

Així mateix, els dos alcaldes es mostren “absolutament contraris a una decisió com seria la del tancament definitiu de l’Hospital Dos de Maig, perquè afectaria directament la qualitat del servei sanitari que reben els usuaris”. Afegeixen també que “el Govern de la Generalitat ha de saber prioritzar i preservar en tot moment la salut pública dels catalans. La seva responsabilitat és continuar garantint que els catalans i les catalanes puguem continuar confiant en la sanitat pública, en els professionals i en els centres que tenim al territori”.

De confirmar-se les informacions que apunten al tancament de l’Hospital Dos de Maig, Marín i Poveda consideren que seria “una decisió precipitada”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario