sábado, 9 de julio de 2011

RETALL DE PREMSA: El Punt

L'Hospital Dos de Maig tancarà al setembre

L'edifici s'ha de tornar a la Creu Roja, que s'ha negat a negociar una alternativa a la devolució

En conèixer la notícia en una assemblea, els treballadors han sortit al carrer per protestar

Façana de l'Hospital Dos de Maig de Barcelona Foto: GABRIEL MASSANA.
 
 
L'Hospital Dos de Maig de Barcelona, que ofereix atenció concertada amb la sanitat pública, tancarà els seus serveis a partir del pròxim mes de setembre, en haver de tornar l'edifici a la seva propietària, la Creu Roja.
Segons que ha informat una representant dels treballadors de l'Hospital, el centre s'ha vist abocat al tancament després que la Creu Roja s'hagi negat a negociar una alternativa a la devolució de l'edifici, situat al carrer Dos de Maig i on l'organització pretén instal·lar la seva seu central de Barcelona.
En conèixer la notícia en una assemblea, els treballadors han sortit al carrer per protestar i s'han manifestat pel carrer Indústria i altres pròximes, en demanda d'una solució laboral per als 400 empleats de l'hospital, amb pancartes en les quals es podia llegir “Aquest hospital és del barri”, “Generalitat, compra l'edifici ja”.
A la protesta s'hi han sumat també diversos usuaris i pacients, un d'ells fins i tot amb la bata de l'hospital, que volien expressar el seu malestar pel tancament.
El tancament de l'Hospital Dos de Maig, que funciona des de fa 80 anys i compta amb consultes externes i amb habitacions per a ingressos hospitalaris, afectarà 135.000 usuaris que reben atenció sanitària en aquest centre i uns 400 treballadors.
Aquest centre rep malalts derivats d'hospitals barcelonins, especialment del pròxim Hospital de Sant Pau, i també de l'Hospital Clínic i altres, a més d'atendre urgències, en un nombre que l'any passat va ascendir a unes 45.000, han informat fonts dels treballadors.
Això no obstant, el departament de Salut ha garantit l'atenció sanitària als usuaris de l'Hospital Dos de Maig de Barcelona en altres centres pròxims del barri.
Salut ha emès un comunicat en el qual assegura que redistribuirà l'atenció sanitària que presta l'hospital en altres centres, però ha declinat respondre sobre el futur dels seus 400 treballadors que actualment presten servei al centre, remetent-se al contingut de la nota de premsa.
El comunicat assegura que el Consorci Sanitari Integral, integrat per Salut i per l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i que gestiona el centre, va posar en marxa l'any passat l'Hospital Moisés Broggi a Sant Joan Despí (Baix Llobregat), al qual va ser traslladada part de la plantilla de l'Hospital Dos de Maig.
Juan Robles, membre del comitè d'empresa, ha assegurat avui que dilluns passat un representant del Consorci els va assegurar que els 30 milions d'euros que genera l'hospital s'havien de comptabilitzar en els pressupostos del centre, de manera que no tenien res a témer, i divendres “ens diuen que tanquen”.
Després de manifestar-se, els treballadors continuen reunits en assemblea per decidir quines accions realitzen a partir d'ara per donar a conèixer la seva problemàtica laboral i també assistencial.
Les retallades sanitàries ja havien afectat l'Hospital Dos de Maig i les últimes setmanes s'havien tancat dues plantes, amb un total de 50 llits, s'havien deixat de renovar uns 40 contractes temporals i els quiròfans estaven tancats a les tardes, segons fonts del comitè d'empresa.
Darrera actualització ( Divendres, 8 de juliol del 2011 18:03 )

No hay comentarios:

Publicar un comentario