jueves, 14 de julio de 2011

SUPORT ICV

13/07/2011
ICV defensa l'Hospital Dos de Maig en les esmenes als Pressupostos

Laia Ortiz i Ricard Gomà han anat aquest matí a donar el suport als treballadors i treballadores de l'Hospital



La diputada d'ICV-EUiA, Laia Ortiz, ha defensat avui en el marc de la Comissió d'Economia l'esmena 518 d'ICV que demana que "el Govern dins les previsions pressupostàries pel 2011 habilitarà la partida necessària per a l'adquisició de l'edifici on està situat l'Hospital Dos de Maig poer tal de garantir la continuïtat de la seva activitat assistencial". "L'Hospital Dos de Maig no és substituïble per la tasca de proximitat i l'atenció a les persones. A la gent gran no els podem derivar a altres centres, aquest és un hospital de referència al barri per la qualitat assistencial i la proximitat de relació entre treballadors i pacients", ha assegurat Ortiz que ha lamentat el discurs reiteratiu de CiU del "d'on no n'hi ha, no en raja". "El problema és que per alguns sí que en raja", ha dit la portaveu d'ICV, que ha lamentat que els pressupostos per l'apartat de salut "són un atemptat a l'equitat del sistema".
En aquest sentit, Ortiz ha dit que el Govern de CiU "està posant en risc la salut de les persones" amb unes decisions "polítiques i ideològiques". Per a la diputada, per això s'explica la gran aliança entre CiU i PP que comparteixen el model neoliberal. De la mateixa manera, Ortiz ha denunciat el "cinisme" del PP que fins ara ha estat fent demagògia defensant equipaments sanitaris mentre avala uns pressupostos "que passen la destral pel Departament de Salut".
Durant la seva intervenció en la comissió d'Economia, Ortiz ha assegurat que els pressupostos per l'apartat de salut són un "autèntic despropòsit" tal com demostra el consens entre tots els sectors "que estan en peu de guerra" denunciant l'impacte que tindran no només en termes assistencials i econòmics sinó en el personal. Per això des del Grup Parlamentari d'ICV-EUiA han presentat esmenes per corregir el que el Govern està posant en risc: serveis i llocs de treball. Per una banda, hi ha esmenes dirigides a demanar el manteniment de l'atenció urgent i dels recursos en el transport sanitari urgent, el reforç de l'atenció primària i la salut pública i la garantia dels serveis als diferents centres del CATSALUT.
D'aquesta manera, la diputada d'ICV ha esmentat el paquet d'esmenes per defensar el "capital bàsic" del sistema de salut: el personal sanitari. Segons la diputada el sistema està "infradotat" tan pel que fa a les ràtios d'infermers/es en molts centres, la manca de personal suficient en pediatria, psiquiatria, o personal dedicat a la salut sexual o reproductiva.
Una vegada més, ICV ha apostat per les alternatives d'estalvi amb mesures com les economies d'escala en la provisió de serveis, la integració d'entitats a l'ICS, millora la compra agregada de béns i serveis així com la promoció d'entitats. "Són qüestions que s'han posat al damunt de la taula, les ha aprovat el Parlament i que els pressupostos de CiU no han tingut en compte per res", ha lamentat Ortiz.
Una delegació d'ICV encapçalada per Ricard Gomà assistirà aquesta tarda a la concentració de la plaça Sant Jaume per donar suport al personal de l'Hospital Dos de Maig i per demanar que continuï prestant els mateixos serveis que fins ara. Precisament per això, tan Ortiz com Gomà s'han reunit aquest matí amb membres de l'hospital.

No hay comentarios:

Publicar un comentario