miércoles, 13 de julio de 2011

RETALLS DE PREMSA 3cat24.cat 13/07

Barcelona

Els empleats de l'Hospital Dos de Maig volen gestionar-lo per evitar-ne el tancament

Actualitzat a les 10:34 h   13/07/2011


Els professionals de l'Hospital Dos de Maig de Barcelona proposen gestionar directament el centre per evitar-ne el tancament. Amb aquest objectiu, han presentat un projecte de continuïtat davant del Departament de Salut. El que plantegen és crear una cooperativa que es faria càrrec dels serveis que ara estan concertats amb la Generalitat. Des del departament asseguren que la proposta ha estat molt ben rebuda. Precisament, aquest dimarts, el Col·legi de Metges de Barcelona ha fet públic un comunicat en què expressa la seva preocupació pels acomiadaments anunciats en alguns centres, i reclama alternatives pactades amb els metges



Barcelona

Boi Ruiz assegura que cap metge es quedarà sense feina per les retallades

Actualitzat a les 11:36 h   13/07/2011

El conseller de salut, Boi Ruiz, ha assegurat al programa "El matí de Catalunya Ràdio" que cap metge es quedarà sense feina a causa de les retallades. Ruiz ha demanat un exercici de responsabilitat als sindicats perquè reprenguin la taula de converses amb les patronals i es puguin tancar acords que evitin EROs a cada centre sanitari. Ruiz ha posat com a exemple l'acord signat al Parc Taulí de Sabadell: "El Parc Taulí, en un exercici de responsabilitat del seu consell d'administració, dels seus directius, i de les forces sindicals han signat un acord que va exactament en aquesta línia. Aquest acord que significava: reorganitzem la feina de tal manera que no es perdin llocs de treball i home, si no podem cobrar un excedent, doncs no el cobrem. Perquè cobrar aquest excedent que no existeix posa en risc l'entitat, que és pública".

Boi Ruiz també ha anunciat que plantejarà al govern central una nova mesura per recuperar els diners que costa a Catalunya el tractament a pacients que arriben d'altres comunitats autònomes. "Proposarem la possibilitat de la facturació entre comunitats, és a dir, que nosaltres podrem facturar a una comunitat emissora d'un ciutadà el que ens costa tractar aquest ciutadà, igual que aquesta comunitat ens pot facturar a nosaltres".

El conseller de Salut també ha explicat que als pròxims dies es reunirà amb els treballadors de l'Hospital Dos de Maig per valorar el projecte dels treballadors per gestionar directament el centre. Un projecte que Boi Ruiz ha qualificat d'"enormement interessant". Els treballadors de plantegen al Departament de Salut crear una cooperativa que es faria càrrec dels serveis que ara estan concertats amb la Generalitat. Ruiz ha afirmat que finalment la retallada al seu departament serà inferior al 10% i que no arribarà als 900 milions d'euros.

No hay comentarios:

Publicar un comentario