sábado, 9 de julio de 2011

RETALL DE PREMSA: Lamalla.cat

L'Hospital Dos de Maig tancarà perquè la Creu Roja reclama l'edifici

La institució humanitària, propietària de l'immoble, pretén instal·lar-hi la seva seu central de Barcelona. El departament de Salut encara no ha aclarit què passarà amb els 400 treballadors del centre, que ja han començat a mobilitzar-se

L'Hospital Dos de Maig de Barcelona, que ofereix atenció concertada amb la sanitat pública, tancarà els seus serveis a partir de setembre en haver de tornar l'edifici a la seva propietària, la Creu Roja. Segons una representant dels treballadors, el centre s'ha vist abocat al tancament després que la Creu Roja s'hagi negat a negociar una alternativa a la devolució de l'edifici, situat al carrer Dos de Maig i on l'organització pretén instal·lar la seva seu central de Barcelona.

Després de conèixer la notícia en una assemblea, els treballadors s'han manifestat pel carrer Indústria i altres pròxims en demanda d'una solució laboral per als 400 empleats de l'hospital. Entre les diverses pancartes es podien llegir lemes com "Aquest hospital és del barri" o "Generalitat, compra l'edifici ja".
A la protesta s'hi han sumat també alguns usuaris i pacients que han volgut expressar el seu malestar pel tancament.
Creu Roja remet a Salut
Creu Roja ha afirmat que en cap moment no ha exigit el retorn "unilateral" de l'edifici que tenia cedit a Salut i ha recalcat que "no se sent causant" del conflicte arran del tancament, en el qual, assegura, no té "cap responsabilitat".
Segons Creu Roja, al juliol de 2007, a instàncies del Govern tripartit, es va signar un acord entre la Generalitat i l'organització humanitària per a la compra dels terrenys i immobles per part de CatSalut, un procés que s'ha interromput amb la devolució de l'edifici hospitalari.
De tota manera, assegura estar "totalment oberta a continuar les línies de diàleg per definir un projecte comú amb l'entorn immediat" afectat pel tancament del Dos de Maig.
135.000 usuaris afectats
El tancament de l'Hospital Dos de Maig, que funciona des de fa 80 anys i compta amb consultes externes i amb habitacions per a ingressos hospitalaris, afectarà 135.000 usuaris que reben atenció sanitària en aquest centre.
El popular centre rep malalts derivats d'hospitals barcelonins, especialment del proper Hospital de Sant Pau, a més d'atendre urgències, en un nombre que l'any passat va ascendir a unes 45.000, han informat fonts dels treballadors.
El departament de Salut ha emès un comunicat en el qual assegura que redistribuirà l'atenció sanitària que presta l'hospital en altres centres, però no ha donat cap informació sobre el futur dels 400 treballadors del centre hospitalari.
El comunicat assegura que el Consorci Sanitari Integral, integrat per Salut i per l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat i que gestiona el centre, va posar en marxa l'any passat l'Hospital Moisés Broggi a Sant Joan Despí, al qual va ser traslladada part de la plantilla de l'Hospital Dos de Maig.
Segons ha comunicat el comitè d'empresa, les retallades sanitàries ja havien afectat l'Hospital Dos de Maig i les últimes setmanes s'havien tancat dues plantes, amb un total de 50 llits, s'havien deixat de renovar uns 40 contractes temporals i els quiròfans estaven tancats a les tardes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario