domingo, 10 de julio de 2011

RETALL DE PREMSA: Radio Barcelona


Els treballadors de l'hospital Dos de Maig protesten pel tancament del centre davant Artur Mas

Uns 200 treballadors de l'hospital Dos de Maig s'han concentrat a la piscina del DIR Diagonal aprofitant que el president de la Generalitat participava a l'acte solidari "Mulla't per l'esclerosi múltiple"

RÀDIO BARCELONA   10-07-2011
Artur Mas, per la seva banda, ha lamentat que les protestes s'hagin fet en un acte solidari ja que és ''una manera d'enterbolir un acte carregat de sentit positiu''

Coincidint amb l'acte a benefici dels afectats per l'esclerosi múltiple on assistien el president de la Generalitat, Artur Mas i el conseller de Salut, Boi Ruiz, uns 200 treballadors han protestat pel tancament de l'hospital Dos de Maig de Barcelona després que no s'arribés a cap acord entre el departament de Salut i la Creu Roja, propietària de l'edifici.
Els treballadors exigeixen solucions per evitar el tancament i assegurar els llocs de treball. La delegada del sindicat Metges de Catalunya, Sandra Marín, assegura que ells han suplert els casos que no podia assumir l'hospital de Sant Pau i creu que el tancament del centre suposarà "un empitjorament de l'atenció sanitària".
El centre atén a 135.000 usuaris i hi treballen 400 persones que ara no saben on aniran a parar.Possiblement els que no son fixos quedaran a l'atur i la resta es dividiran entre l'hospital de Sant Pau i el Moises Broggi de Sant Joan Despí que gestiona el mateix consorci. La conselleria de Salut es compromet a remodelar tota l'àrea bàsica d'atenció primària i crear un centre d'atenció continuada les 24 hores.
Mas ha lamentat que els manifestants aprofitin un acte ''carregat de sentit positiu'' per aquesta protesta malgrat entendre la reivindicació que fan els treballadors. En aquest sentit, Mas ha recalcat que la Creu Roja va demanar poder utilitzar el recinte. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per la seva banda ha assegurat que "el tancament del centre estava previst" amb l'obertura de l'hospital Moisés Broggi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario