sábado, 9 de julio de 2011

RETALL DE PREMSA: El Punt

Creu Roja culpa Salut del tancament de l'Hospital Dos de Maig

L'organització humanitària denuncia que CatSalut ha trencat un acord amb el govern tripartit per a la compra dels terrenys i immobles

Insisteix que no ha exigit el retorn “unilateral” de l'edifici que tenia cedit a la conselleria


Creu Roja ha responsabilitzat aquest divendres a la conselleria de Salut de forçar el tancament de l'Hospital Dos de Maig, propietat de l'organització humanitària, per trencar les negociacions iniciades l'any 2007 entre ambdues parts per a la compra total o parcial de l'immoble per part de la Generalitat.
L'Hospital Dos de Maig de Barcelona, que ofereix atenció concertada amb la sanitat pública, tancarà les seus serveis a partir del proper mes de setembre, en haver de tornar l'edifici a la seva propietària, la Creu Roja.
En un comunicat, Creu Roja ha insistit que en cap moment ha exigit el retorn “unilateral” de l'edifici que tenia cedit al departament i ha denunciat que aquest mateix mes ha rebut una comunicació del CatSalut que informava a l'organització que es procediria a tornar-li l'immoble en desestimar la seva compra total o parcial.
Segons Creu Roja, el juliol de 2007, a instàncies del govern tripartit, es va signar un acord entre la Generalitat i l'organització humanitària per a la compra dels terrenys i immobles per part de CatSalut, un procés que s'ha interromput amb la devolució de l' edifici hospitalari.
Per aquest motiu, l'entitat humanitària afirma que “no se sent causant” del conflicte provocat pel tancament de l'hospital i que no té “cap responsabilitat” en el mateix. De tota manera, l'entitat assegura estar “totalment oberta a continuar les línies de diàleg per definir un projecte comú amb l'entorn immediat” afectat pel tancament de l'Hospital Dos de Maig.
Creu Roja subratlla en el seu comunicat que té l'obligació de gestionar de forma responsable els seus actius financers i immobiliaris, donada la situació socioeconòmica actual, en què ha de donar resposta humanitària a més de 800.000 catalans. No obstant això, l'organització reconeix la importància de l'Hospital Dos de Maig i recorda que, per aquest motiu, té previst acollir a l'edifici, a més de les oficines de l'entitat, espais relatius als projectes humanitaris que està duent a terme.
Darrera actualització ( Divendres, 8 de juliol del 2011 18:03 )

No hay comentarios:

Publicar un comentario